Saturday, April 23, 2011

10 Benda aku x nak jadi

Selamat Malam semua.


awal mula pertama mula.


eh,awal mula pertama mula.


alhamdulillah,selesai sudah majlis graduasi saser td di Palace of the Golden Horses


oleh itu,aku tekenangkan saat saat cuti aku bersama kawan aku di penang 4 hari lepas.


pada suatu bulan ,kitorang nampak perempuan canttik.dan kitorang terbayangkan apa yg kitorang 


perlu buat utk mendekati dan menjadi rapat dengan perempuan tu..


kitorang pon fikir di luar kotak interview.


ha.nampak?nampak?


so,semua keluar idea masing2.


ABU:golo,aku rase nak jadi tempat duduk motor yg perempuan tu bawak la.kan dekat.kalau aku comfort,dye pon comfort.dan aku boleh rapat2 ngan dye tiap kali kitorang ketemu.


GOLO:abang abu,betul tu.memang rapat.ya amaat.best gila 





MELEKAT


ahaha.


pastu kitorang kumpul2 lagi pegang2 tangan bincang


ABU:kau golo?xkan x de idea,


GOLO;abang abu,idea aku lagi dekat.aku nak jadi tisu tandas perempuaan.best,tapi busuk cedengkit cedengkit






dari situ,aku nampak otak golo dah x betul.aku pon tarik tai dye pastu lempang sedengkang kat perut dye


susah tol nak bagi ide a bernas.tapi aku pon nak,jgn untuk lap berak lah.lap ketika x berak.




so,other parties yg terdiri drpd syamil n zarigas pon lontar lontar idea.


ZARIGAS:satu je idea aku.aku nak jadi g string.xpon spenda.






Kitorang kali ni memang x dgr dye sambung ayat lagi dah.


LEPAP






LEPUP

LEPAP

pastu kitorang nasihat.dorang ni x sentiasa wangi membunga.so.situ gak zariq minx maaf.


pastu apalagi. syamil nye turn laah.

ABU,GOLO,ZARIGAS:kau pulak tikus?apa kau nak jadi?

so,

SYAMIL:aku nak jadi..err.biasalah..kau rase aku nak jadi ape?

cam tu lah situasi nya.dye tanye kitorang balik.

sumpah tu perangai lahaner dye.suka tanya .suka tanya.

so,dye dah nampak kitorang baiki muka.dye ckp balik

SYAMIL:aku nak jadi rexona.



  
SYAMIL:ye ke?



kalau x tanye balik,bukan syamil lah katanye.aha,so kali ni dye faham

so,banyak makna tersirat syamil ni.bukan muka je koto,hati pon koto.

sama ada dye nak dekat kat ketiak ke.atau dye memang nak berjiran ngan bu ku it.so.tu bia je lah syamil.tu sume bersandarkan niat dye.kitorang pasrah dpt kawan macam robot tikus tanya ni.


so.biasalah.putar2 balik nak tanye balik.

ABU:aku nye aspirasi kedua adalah aku nak jadi




kerusi kerete perempuan.

GOLO:asal?

ABU:sukahati bentuk petak lah aku.aku rase dah tu je beest.

so.putar balik2,skang turn siapa?mestilah golo.

SYAMIL:kau golo?<---kan dye minat tanya


GOLO:aku cam biasa lah,x pintu tandas perempuan,



toilet bowl pon jadilahhh.so.

kali ni idea aku sapot.

memang dari jauh aku rase kepala golo tu aku nak buat tempat perhimpunan je


aku abaikan idea golo.sebab aku rase golo nye tes ni suka benda kat belakang je kot.
awas syim.


soo.zarigas nye turn.

kalini aku x nampak dye.golo pon x nampak.syamil pon x nampak dye.
senang crita lah kalau nak pendek.KITORANG x nampak dye lah.

biasalah.orang minyak dari penang,

kitorang nampak ade ketas tertulis terbang2,pensel pon terbang2.

dye tulis,sambil lukis


"nak jadi bedak"


kalini aku tepuk kuat2.idea zarig paling yg boleh membuat kan dye rapat sepanjang masa.biasalah perempuan sekarang kan banyak pakai bedak.kat mane mane pakai bedak.bertuah.setiap badan muka semualah,.

so.aku rase cerita ni dah nak jadi peleraiaan sebab zariq nye idea terbaik.

kitorang tepuk tgn even x de zariq kat situ

soo.kitorang jalan lah penang haritu seharian.

kitorang mkn nasi kandar,pasemboq,ayam tandoori,jeruk.pastu masakan western mak zariq.sedaaap

sori,xde gamba pelik.jgn pakse aku letak ok


ni zariq pakai g string

lepas tu kitorang naik kerete pusing2 batu feringghi.

dan dlm hati kitorang,kitorang.kita orang nak jadi lagi satu barang je.

kitorang nak jadi pelindung wanita.bukan pad,bukan lotion,bukan ubat,bukan payung.




tapi 



tingkap kereta/.kalau x de tingkap kereta,perempuan basah kalau hujan.kepale terkeluar kalau xde tingkap.


so,dlm kerete.kitorang dah jumpa kesimpulan.kalau nak rapat ngan perempuan.bukan lah dengan cara menjadi bende bende ni.

paling cikai lah kan..

jadi cam ni ha


bukan duit,tetapi orang yg sentiasa hartanya bertambah dan pemurah serta x kesempitan wang ringgit.


dan seterusnya



kasih sayang yang x pernah pudar dan sentiasa subur mekar mengambang.


sekian.insyaAllah hamba akan update lagi di kemudian hari

sori lari tajuk.kalau ade yg x faham tu sori.sebab ade yg x kenal kawan aku

10 comments:

  1. HAHAHAHAHAHA . aku suka , aku phm !

    ReplyDelete
  2. paham ler akhir tu ye pelindung wanita.
    macammm pfft ! kan dh kena gila ngn kakak aku gelak sorg2 dpn pc ni

    ReplyDelete
  3. haaaaaaaaaa.dapat pon point seriyes kat situ!bagus kau azila abdullah.


    awas yim awas syim

    alhamdulillah kau faham wani

    ReplyDelete